Från Januariblues till Decemberröd

Bok: Från Januaribleus till Decemberröd.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

18 kuddar i rosengång.

Detta är Anna Östlunds tredje bok med tekniken rosengång.

Egentligen började allt med att garnet inte räckte. Det var i början av januari 2015 och jag hade – inspirerad av det midvinterblåa ljuset – börjat på en ny väv i blåa nyanser.

Som vanligt provade jag mig fram och mönstret växte fram centimeter för centimeter.

När jag efter en knapp halvmeter upptäcker att de blåa garnerna nästan var slut och att väven jag hade framför mig i vävstolen var hur jag såg, kände och tolkade januari månad fick jag idén att väva en väv varje månad. Väven skulle vara minst 40 centimeter lång och vara inspirerad av just den månaden, naturen och det som pågår i livet och världen.

Vad jag skulle göra av månadsvävarna visste jag till en början inte. Men efter den tredje månadsväven kom jag på att varje väv skulle kunna bli en framsida på en kudde.

För att säkerställa att jag verkligen skulle genomföra mitt årsprojekt, som fick namnet Projekt Rosengång 2015, började jag berätta om det, både på min Facebooksida Rosengång och när jag träffade vänner och bekanta. När jag klippte de åtta första månadsvävarna ur vävstolen och började montera kuddarna fick jag också frågor från min omgivning om jag skulle ställa ut kuddarna. Och det ville jag gärna.

16 januari-12 februari 2016 visades tolv av kuddarna på CTH fabriksmuseum i Borlänge. Under förberedelserna med utställningen föddes idén om att göra en bok om alla 18 kuddarna.

Anna Östlund har också gett ut dessa titlar:
Rosengång i Varmvalsverket (2014),
Rosengång : berättelser, historik, vävar (2012)


Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.