Halmkronan från Lycka

Bok: Halmkronan från Lycka.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Här visas de bräckliga halmkronorna på bild i härliga miljöer. Det är inte en lätt uppgift att fånga en halmkrona på bild men fotograferna i boken har hittat perfekta bakgrunder för att lyfta fram dessa fantastiska halm kreationer.

Personligen har jag alltid haft en dragning till halmkronor och speciellt till Per-Åkes fantastiska kreationer. Som inspirerat mig att gör egna.


Denna bok är en ren njutning och innehåller en orgie av halmkronor, den ena mer fantastisk än den andra. Vill bara ha dem alla!

Boken innerhåller en bildpublikation med Per-Åkes olika takkronor i halm och det finns också läsvärd personlig text att ta del av. Boken är i första hand inte tänkt som en “do it yourself bok” eller för den delen en lärobok utan kan snarast ses som en vacker bilderbok. Kan lova att den är – en fantastisk sådan – så inspirerande!

Per-Åke berättar att hans halmkronor bygger i stort på återvunnet material som råghalm, ull (kardflor), lintråd, textilspill, silkespapper och äggskal som sammanställs i en tids- och tålamodskrävande process till olika kreationer som under årens lopp kommit att utvecklats. Man kan se på halmkronan som ett förädlat skräp – då ingenting är av värde om man plockar ner den i dess beståndsdelar.


Innehåller en blandning av både gamla och nya kronmodeller som presenteras och förhoppningsvis redovisar den ren inspirationsglädje, och kanske något om halmarbetets skörhet, skönhet och möjlighet.

Det som är så bra med boken är den innehåller både svensk och engelsk text. Det är en perfekt ge bort present.

Bindningen av boken är väl planerad med öppen bokrygg och passar perfekt för innehållet.Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.