Slöjdmagasinet blogg

Helenes Yllebroderier

Bok: Helenes Yllebroderier.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Jag älskar allt som har med hantverk och handarbete att göra. Måste bara ha något i händerna hela tiden. Handarbetar jag inte så har jag kanske en pensel i handen eller så befinner jag mig i köket bland grytorna och tillåter vädret så är även växthuset ett attraktivt tillhåll.

Att brodera och då speciellt på ylle ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Jag kan inte förklara varför, du måste helt enkelt prova själv och upptäcka magin. Hoppas du blir inspirerad och glad av mina bilder och mönster.

Brodera dem precis som jag gjort eller skapa egna kompositioner. Genom att bara byta ut färgerna kan ditt alster se helt annorlunda ut. Välkommen in i en spännande värld. Våga prova på nya material och tekniker, det finns inget slut på det roliga. Så ladda nu nålen och välkommen in i broderiets magiska värld. 

Sammanlagt 26 olika broderier. Plus 17 sidor med fakta där du kan läsa dig hur du fixar överföringen till tyget, hur du sträcker ditt broderi. Olika alternativ till hörndekorationer och till sist hur du monterar tex din kudde. Färgbilder på så gott som varje sida och en hel del närbilder så att du kan se hur de olika projekten är gjorda. En stygn guiden med både fotografier och illustrationer. Mönster med stygnförklaringar att rita av på samtliga broderier.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.