Himmeli : geometrisk halmslöjd förr och nu

Bok: Himmeli.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

Personligen är detta min abslouta favoritteknik. Jag bara älskar alla himmeli, oroar och halmkronor – de är så graciösa, trollbindande och facinerande där de vrider sig i vinddraget. De ser svåra ut att göra men det är de inte. Köp boken och prova!

Geometrisk halmslöjd förr och nu.

Eija Koski är världens enda konstnär med titeln himmelist, har utställningar världen över och odlar sin egen råg i Finland. Vilka underbara inspirerande halmkronor hon gör.

Att skapa takkronor av råghalm eller himlar som de kallas är ett gammalt finskt hantverk som upptäckts på nytt och tagit designvärlden med storm. Halmkronorna med sina raka linjer, geometriska former och spröda, luftiga känsla har något naturligt och tidlöst över sig. Samtidigt kan de med tillägg av nya material och färger bli moderna skulpturer.

I Himmeli får du en grundläggande introduktion till att bygga himlar med tekniktips och 24 modeller. En mönsterritning till varje projekt hjälper dig att följa stegen och visar hur du kan skissa själv när du vill gå vidare och skapa egna modeller.

Himlarna i boken har den klassiska naturnära känslan, men du får förslag på alternativa material för att anpassa stilen.


Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.