Slöjdblogg: Vildmarkströjor…

Härliga stickböcker!

Det har utkommit två fantastiska stickböker som blivit otroligt populära:
Vildmarkströjor (2020) & Mera Vildmarkströjor (2021) av Linka Neumann.

Båda stickböckerna innehåller förutom mönster och stickbeskrivningar på härliga tröjor och koftor till olika åldrar och de är presenterade i fantastiska miljöer med underbara fotografier. Du får lära dig sticka med tjocka ullgarner och flerfärgsstickning på rundstickor och det går fort och det är inte alls svårt.

Vildmarkströjor

Boken Vildmarkströjor till friluftsfolk & äventyrare är Linka Neumann första stickbok där hon stickar och skapat mönster till härliga mönsterstickade värmande ylletröjor. Boken blev en enorm succé när den kom ut år 2020 och är översatts till både danska, finska, svenska, tyska och ryska.

Linkas inspiration till alla tröjorna kommer från naturen och djuren och t.ex. tröjan Foyka är komponerad utifrån yrsnön. Linka uppmuntrar att man ska våga prova att sticka med olika färgställningar. Mönstret Suap är Linka Neumann första design, Vildmarkströjan med tassar, som har en speciell plats i hennes hjärta. Tröjan är uppkallade efter en av hennes favorithundar från barndomen.

Boken lär dig sticka riktigt slitstarka och varma tröjor och koftor, gjorda för ett aktivt friluftsliv. Dessa tröjor kommer hålla användaren varm och torr i alla väder på såväl korta som långa äventyr.

Garnet Linka använder är ett robust och tåligt garn från norska och isländska får, för att tröjorna ska tåla både vind och regn.

Förutom mönster och stickbeskrivningar är boken full av fantastiska fotografier på de snygga tröjorna i vackra och inspirerande miljöer.

Bok: Vildmarkströjor.

Titel: Vildmarkströjor.
Författare: Linka Neumann.
ISBN: 9789178616961.
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 145. Inbunden.
Tryckår: 2020.

Köp boken!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Mera Vildmarkströjor

Insidesbild ur boken Mera Vildmarkströjor.

Under 2021 utkom Linka Neumann med sin andra stickbok Mera Vildmarkströjor varma tröjor för stora och små äventyrare med samma tema som från första boken Vildmarkströjor (2020). Innehåller stickbeskrivningar till många varma tröjor för både stora och små äventyrare.

En fantastiskt inspirerande stickbok för både stora och små som trivs i naturen och vill hålla sig varma. Det kliar riktigt i fingrarna att få hem boken och sedan planera för de tröjor som borde hinna bli till mjuka härliga julklappar.

Boken innehåller 26 inspirerande stickprojekt för både barn- och vuxenstorlekar. Sticka också koftor, vantar, mössor och mycket mer. Förutom mönster och stickbeskrivningar är boken full av fantastiska fotografier på de snygga tröjorna i vackra och inspirerande miljöer.

Beskrivningar till tröjor med isbjörnsmönster, vargmotiv mm. Sticka med isydd ärm eller med raglanärm. Inspireras! Norsk skogströja och tröjan ”Svartulv” i barnstorlek från 1–10 år. 

Värmande och robusta barntröjor behövs för de små äventyrare med hög aktivitetsnivå. Storleken på barn varierar i samma ålder varierar väldigt. Viktigt att du tar barnets mått för att kunna sticks ett plagg med passande storlek. 

Titel: Mera Vildmarkströjor.
Författare: Linka Neumann.
ISBN: 99789179035013.
Förlag: Lind & Co.
Antal sidor: 145. Inbunden.
Tryckår: 2021.

Köp boken!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!