Låt färgerna flöda med lappar

Bok: Låt färgerna flöda med lappar.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

För de flesta är det lusten och glädjen med lappsömnad som lockar betydligt mer än behovet av nya lapptäcken. Och alla som håller på med denna trevliga sysselsättning vill ständigt ha nya mönster och idéer.

Låt färgerna flöda innehåller dock betydligt mer än bara nya mönster. Det är en färgsprakande lappsömnad den innehåller. Som titeln antyder handlar boken mycket om färger, hur man kan arbeta med färger, hur man delar in färgerna och hur man kan kombinera färger för att skapa en vacker, läcker eller häftig helhet. Själva utmaningen ligger i att finna speciella färger, tyger eller tekniker.

Men den ligger också i att hitta lösningen till något som kan användas praktiskt. Många av arbetena i boken har enkla former därför att många tyger och mönster kommer bäst till sin rätt då. Författaren använder applikationer, trekanter, fyrkanter, olika blockmönster och tekniker utan fasta mått eller mallar.

Även beträffande bruksföremålen får det karaktäristiska med kviltade ytor dominera. Föremålen är mjuka och inte förstärkta av papp eller ramar och de tål vanlig användning och tvätt.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.