Slöjdåret 2012 – Återbruk – Löv – Sätergläntan – Gerillastickning – Slöjdklubb

Bok: Slöjdåret 2012.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

Boken som inleds med en 2-sidig förklaring av bokens innehåll på japanska, tyska och engelska låter läsaren bland annat se hur det går till att fläta en korg av grenar, hur man gör en ”oro”, täljer i färskt trä, broderar fritt, slöjdar djur av toktvättade tröjor, tillverkar vackra festspiror av använt omslagspapper/silkespapper och gör stiliga takkronor av konservburkar, kapsyler och ’slaktade’ halsband.

I boken finns 10 sidor från den stora och välbesökta jubileumsutställningen på Liljevalchs konsthall i Stockholm sommaren 2012, bland annat syns många av de 2000 80×50 cm stora ”löv” som visades på utställningen. Vidare innehåller boken 14 sidor från Sätergläntan – Svensk Hemslöjds rikskända utbildningsinstitut i Dalarna, 6 sidor med gerillastickningar som dominerade centrala Malmö under Malmöfestivalen 2012 samt broderiinspiration på många sidor.

”Den hand som arbetar skapar en hjärna som tänker” har möbelskaparen Carl Malmsten sagt.

Handarbete/att slöjda kräver både fysisk aktivitet och att man koncentrerar sig mentalt. Stresstankar får inget fotfäste i huvudet när man t.ex. täljer eller broderar – fokus ligger i stället på vad man gör här och nu vilket har en meditativ effekt.

Fotoboken skapar, genom sitt fokus på just foton, broar mellan små och stora, mellan svensktalande och dem som har andra modersmål. Slöjd är en global uttrycksform som förstås och känns igen i alla delar av världen och därför ständigt skapar nya möten. Slöjd kan också vara den gemensamma nämnaren/nyckeln till att lära sig ett språk.

Om författaren:
Birgitta Möller som bor i Skåne har sedan hon blev klar med utbildningen till Slöjdhandledare år 2012 startat och drivit Slöjdklubben Hägern (i Bjärred där hon bor) och även startat och genomfört 6 slöjdläger – båda aktiviteterna riktar sig till slöjdsugna 8-12-åringar. 

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.