Slöjdblogg: FORMEX 22-25 aug 2023

Missa inte Formex under 22-25 augusti på Stockholmsmässan. På Formex visas kommande trender, nyheter och massor av inspiration. Köp din biljett här!

Sonja Björk Ebert, projektledare för Formex berättar att ”-När höstens tema skulle sättas ville vi på Formex hitta ett begrepp som beskriver vår samtid och som lyfter samarbete, nätverkande, gemenskap, utbyte och insikten att var och en av oss är en länk i ett mindre eller större sammanhang.” Det blev temat Link Together som kommer att finnas och synas överallt, likt ett pärlband där allt hänger ihop på Formex.

Lena Nyholm är bl.a. inredningsdesigner och färgsättare och på Formex tolkar hon det mänskliga mötet när hon skapar entrétorgsutställningen. Berättar ”-Jag ser inredning som konstverk. Jag vill beröra, skapa känslor samt inspirera människor till att bli mer lekfulla och våga ta ut svängarna när de själva skapar och inreder. Jag vill skapa en gemensam upplevelse, inte bara en utställning som man går förbi. Här ska man vilja stanna upp, förundras, och slå sig ner. Här möts nya och gamla vänner mitt i magin och länkas ihop med skönheten som dragningskraft.

Formex
Formex Meeting Magic

Formex huvudutställning, Meeting Magic, kommer att bestå av tre specialdukade miljöer och tre sätt att skapa plats för alla sinnen, med avstamp i Formex trendspaning hösten 2023 och utställarnas egna produkter.

Det kommer hända massor av spännande aktiviteter på Formex. Besök scenen och lyssna på intressanta dialoger och föreläsare. Den norske inredningsarkitekten Halvor Bakke och känd från programledare från TV-serien Stugfixarna i Norge, kommer finnas på scenen. Han säger: ”Viktigaste är att du inreder som du vill, och vet att du får det hem du vill ha.”. Lyssna också på vinnarna av Best in Show i Jan 2023.

Besök Gotlandsmontern med 7 olika utställare och Formex Pop up Shop. Nytt är Playground – Ta en paus och besök Formex playground, spela shuffleboard, pingis eller sitt och gunga en stund. Nytt är också Formex Relax med skön manikyr och du kan få naglarna målade. Häng på Design Walk som går runt i de olika utställningshallarna och berättar om olika utvalda utställare under en timmes tid.

Det positiva med höstens Formex är att det finns massor av nytänk och roliga aktiviteter. Ser verkligen fram mot Formex! Och Du missa det inte! Läs mer om allt som händer på Formex!

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!