Smygmaskvirkning : teknik och mönster

Bok: Smygmaskvirkning.

Pris: 258 kr

Köp av Slöjdmagasinet!

Annons!
Boken levereras av annonsören mot bok- + portokostnad: 55:-, betalningen sker till annonsören!

Smygmaskvirkning är en rolig teknik som ger vackra och slitstarka plagg. Den här boken tar sin utgångspunkt i de traditioner inom smygmaskvirkning som finns i Sjuhäradsbygden i Västergötland.

Boken kan fungera som kursbok, med steg-för-steginstruktioner över hur man virkar och beskrivningar av både traditionella och nyskapade mönster och modeller med stigande svårighetsgrad.

Denna utökade upplaga innehåller några nya mönster och modeller som tillkommit under åren sedan den första utgåvan 2003.

Kerstin Jönsson har mångårig erfarenhet av att leda kurser och workshops i stickning, smygmaskvirkning och andra textila tekniker. Hon har också gett ut böckerna Stickprat (2019) och Tvåändsstickning: mina mönster och idéer (2008).

Kerstin Jönssons bok om smygmaskvirkning gavs ut för första gången 2006 och trycktes om 2010. Denna den tredje upplagan har utökats med nya mönster och beskrivningar.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.