Stickprat

Bok: Stickprat.

Pris: 258 kr

Köp av Slöjdmagasinet!

Annons!
Boken levereras av annonsören mot bok- + portokostnad: 55:-, betalningen sker till annonsören!

Den här boken ser inte ut att innehålla någon stickning, men framsidan bedrar för titeln Stickprat är innehållsrik och inspirerande.

Det känns som om jag alltid har stickat. Som barn lärde jag mig att sticka av min mamma och nu stickar mina barnbarn. Grunderna är desamma i dag som när min mamma lärde sig i början på 1900-talet. Men samtidigt har mycket förändrats.

I den här boken vill jag berätta om det sociala livet och kulturen runt stickningen. Det handlar om traditioner som omprövas, om nyfikenhet och inspiration och om hur mönster och plagg vandrar mellan platser och generationer. Jag har velat fylla en bok med Stickprat – historier om stickerskor och deras arbete.

Boken innehåller förutom kulturhistoria kring stickningen också ett antal mönster och beskrivningar. Virkad påse för frukt och grönsaker, disktrasa i lingarn, rätstickningssjal stickad från spets till spets, snedstickad halsduk, pungen från Vik, sommartoppen, ribbmössan, rävvante, kattvantar, barnkofta, fiskbensvantar, tvåändsstickade vantar, Dannikekvinnans hosor, djurkofta, gör ett presentgarnsnystan, Kostersjalen mm.

Kerstin Jönsson har lång erfarenhet av att leda kurser och workshop i stickning och andra textila tekniker. Hon har tidigare givit ut två böcker, Tvåändsstickning: mina mönster och idéer (2008) och Smygmaskvirkning (2019).

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.