Timmerknutar

Bok: Timmerknutar: Traditionell knuttimring.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Traditionell knuttimring

Den beskriver hur man gör de allra vanligaste timmerknutarna: två olika rännknutar i rundtimmer, två olika slätknutar, dubbelkattsknuten med ett rakt hak och enkelkattsknuten med ett avsmalnande hak. Den sistnämnda knuten timras med traditionella verktyg på 1800-talsvis.

Utöver det innehåller boken även kapitel som berör timmerhusets stomme, knutar i allmänhet, torvtak, skarvning och lagning. Landsbygdens traditionella timmerbygge och den gamla tidens timmerman har fått ett eget kapitel.

Utöver beskrivningar av de ovannämnda knutarna innehåller denna bok även kapitel som berör timmerhusets stomme, knutar i allmänhet, torvtak, skarvning och lagning samt dendrokronologi.

Landsbygdens traditionella timmerbygge och den gamla tidens timmerman har fått ett eget kapitel. Slogboden, som ofta blir det första timmerprojektet för den ovane, beskrivs.

Bokens många illustrationer och fotografier gör arbetsgången enkel att följa.

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.