Tvåändsstickning

Bok: Tvåändsstickning.

Pris: 196 kr

Köp av Slöjdmagasinet!

Annons!
Boken levereras av annonsören mot bok- + portokostnad: 55:-, betalningen sker till annonsören!

Detta är en bok för dig som vill lära dig att sticka: tvåändsstickning. Du lär dig snabbt grunderna och det är lätt att sticka många olika mönster. Du har snart blivit klar med dina första vantar!

Tvåändsstickning är en stickteknik som kan användas på många olika sätt. Att lära sig är enkelt, du lär dig att lägga upp och sedan sticka räta och aviga maskor.

Det finns många olika sätt att använda räta och aviga maskor. Möjligheterna att göra mönster är oändliga när man kan grunderna. För att arbetet skall vara enkelt skall man också lära sig att nysta garnet och hantera den tvinning av garnet som uppstår under stickningen.

Beskrivningarna i den här boken är utförda i tjockt garn i kontrasterande färger när man skall lär sig tekniken, sedan kan man övergå till tunnare garn.

Det bästa materialet är ullgarn, och man behöver vanliga stickor, en lång sticka för uppläggning och korta strumpstickor när man stickar runt. Man stickar runt och har rätsidan på arbetet emot sig så man ser mönstret hela tiden.

Boken är inbunden med traditionell trådbindning, är lätt att bläddra i och kommer att hålla i många år.

Innehåller beskrivning till: ”Åsas mössa”, ”Prickmössan”, ”Hand i hand” och ”Snurra upp tråden” med flera.

Kerstin Jönsson har lång erfarenhet av att leda kurser och workshop i stickning och andra textila tekniker. Hon har gett ut två titlar: Stickprat (2019) och Smygmaskvirkning (2019).

(2019).

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.