Slöjdmagasinet blogg

Åter till Mulens marker

Bok: Åter till Mulens marker.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Långsamma förändringar i landskapet är svåra att upptäcka. Har vi däremot ett äldre foto och jämför det med ett nyare ser vi vad som har hänt i det tysta.

Tore Hagman och Åke Carlsson har återvänt till drygt hundra platser som fotograferades på 1980-talet inför utgivningen av boken Mulens marker. I den här boken läggs gamla och nya bilder från samma plats intill varandra för att se vad som hänt.

Boken innehåller även några fotografier från första halvan av 1900-talet, som på samma sätt ”dubbelexponerats”. De visar på möjligheten att på ett lättillgängligt sätt åskådliggöra odlingslandskapets omvandling under det senaste århundradet.

Avslutningsvis får vi möta några personer, bönder och andra, som gör goda insatser för gräsmarkernas bevarande och vård. 

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!