Boken om Gjuteriet

Bok: Boken om Gjuteriet.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

En bok om konstgjuteriet på Malmö Kollektivverkstad Monumenta.

Bakom de offentliga verk i brons som finns på våra gator och torg ligger en under årtusenden utarbetad hantverkstradition och ett nära samarbete hantverkare och konstnärer emellan. Men hur blir konstverken till?

Boken om gjuteriet får vi en inblick i bronsgjutandets lokala kulturhistoria och dess plats i ett nationellt och globalt perspektiv men också i hantverket och den konstnärliga arbetsprocessen.

I lokaler som tillhör Konstnärernas Kollektivverkstad Monumental i Malmö arbetar professionella hantverkare under gjutmästare Clara Karlsson Cassland. Hon har tagit över efter Robert Cassland som under 25 år drivit verksamheten i konstens tjänst. Här gjuter även de konstnärer som vill sina egna verk.

Boken är rikt illustrerad med vackra foton på den speciella interiören, gjutprocesserna och de färdiga konstverken.Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.