Slöjdmagasinet blogg

Brännässla : en älskad kulturväxt

Bok: Brännässla : en älskad kulturväxt.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Nässlan har under årtusenden varit en viktig spånadsväxt och näringskälla, men man kan också använda nässlor till papper, mjukgörande krämer, växtgödning och som medicinalväxt.

Dessutom kan man använda nässlor i nästan all mat, från soppa till dessert! I denna andra upplaga finns dessutom med texter om ölbryggning, nya rön om nitrat och nitrit samt nya recept.

Ett ogräs säger många – en kulturväxt säger vi!

I drygt tio år har Sällskapet Nellorna, bestående av åtta kvinnor, studerat nässlor, deras kulturhistoria och användningsområden. Under dessa år har nässlan gått från att bara kallas ogräs till att hamna på finkrogarnas menyer.

Vi brinner för att dela med oss av våra kunskaper så att ännu fler kan upptäcka brännässlan fantastiska egenskaper.

Nässlan har under årtusenden varit en viktig spånadsväxt och näringskälla, men man kan också använda nässlor till papper, mjukgörande krämer, växtgödning och som medicinalväxt. Dessutom kan man använda nässlor i nästan all mat – från soppa till dessert!

Detta är den tredje upplagan där vi utökat informationen om att göra garn av nässlor.

Välkommen att upptäcka brännässlan värld du också!


Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!