Designfulness

Bok: Designfulness.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

Så revolutionerar hjärnforskningen hur vi bor, arbetar och lever.

Vad kan hjärnforskning lära oss om design och arkitektur? Hur utformar vi hem, kontor, skolor, vårdkliniker och städer i samklang med våra grundläggande biologiska beteenden, känslor och behov?

Den mänskliga hjärnan har inte förändrats  nämnvärt under tiotusentals år, men den miljö de flesta av oss lever i idag står i  skarp kontrast till savannen där våra hjärnor en gång utvecklades. Isabelle Sjövall sammanfattar den senaste forskningen och inspirerar alla som vill skapa miljöer  och hem som på ett hållbart sätt främjar ett hälsosammare liv.

Du får även konkreta tips och råd på hur du själv kan uppnå Designfulness på arbetsplatsen, i hemmet, i vården, i skolan och i staden.

Visste du att… 

– du blir mindre stressad och mer kreativ om du omger dig med gröna växter?

– den som omges av bokhyllor under uppväxten löser kognitiva uppgifter lättare  under resten av livet?

– man kan förkorta vårdtider genom designa vårdcentraler och sjukhus på rätt sätt?

– bakgrundsljud, dofter, affektionsvärde och bredden på trottoarer påverkar ditt välmående och kan förlänga livet?

Isabelle Sjövall är en av världens ledande experter på hur hjärnan reagerar på byggda  miljöer och hur dessa påverkar oss psykologiskt och fysiologiskt. Hon är en av författarna bakom den omtalade boken Neurodesign inredning för hälsa, prestation  och välmående.

Isabelle sitter i flera styrelser och arbetar med design, arkitektur och inom fastighetsbranschen där syftet är att förbättra hälsa samt främja hållbarhet och  livskvalitet.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.