Titeln kan också köpas via:
Akademibokhandeln
Bookhero
Klicka på Akademibokhandeln eller Bokus ovan för där finns titeln till ett väldigt bra REA-pris!
Den här boken älskar jag! Den påminner mig om min svärmors Majas gamla recept. Minns hur hon gjorde saft på både blåbär och älgört samt sylt på bl.a. rönnbär. Har också ett syskonbarn Carola som gör gudomlig saft på bondsyrener.


Det är härligt att författaren My Feldt samlat och levandegöra recept i boken som bygger på hur man nyttjade skogens och trädgårdens fantastiska rikedom som är helt gratis.
Innehållet i boken öppnar verkligen ögonen på oss läsare om vad du kan göra, med vad och sätta piff på vår vardag med annorlunda kombinationer som finns runt om dig.


Jag blev glatt överraskad över innehållet i denna så inspirerande bok som innehåller över 100 olika recept. Där My myntar ”En saft om dagen” och ifrågasätter varför man måste göra stora satser, för vem kan idag förvara stora satser av saftflaskor när få har förvaringsutrymmen.


My uppmuntrar att du istället gör en eller ett par saftflaskor åt gången och njuter av dem. Så släpp stressen med att bunkra upp och hålla ett lager som tar stor plats, lev för stunden och njut istället av det du gör.
Sammanfattning: Lägg energin på rätt saker! Safter på blommor med kort hållbarhet: Gör färre flaskor. Vill du ha saftlager, fokusera på saft från bär och frukt.


Kolla på ett utdrag av innehållet!
Gör saft och sylt, gelé och marmelad på olika saker från skogen och trädgården. Prova på t.ex. tallkottar, nässlor, maskrosor, rosenrips, violer, penséer, körvel, citronverbena, magnolia, hägg, lindblommor, syrener, fläder, vresrosor, schersmin, pion, kaprifol, älgört, kamomill, luktärter, lavendel, slånbär, nypon, björnbär, blåbär, lingon, äpplen, apelsiner, päron mm.


Jag kommer garanterat göra mangoliasaft och pionsaft. Göra saft och sylt som är egentillverkad och utan en massa tillsatser! Låt oss ta vara på naturen med bär och frukt så de alltid finns i våra liv.
Denna tidlösa bok rekommenderar jag varmt! Den är innehållsrik och dessutom otroligt vacker med alla akvarell illustrationer och otal med vackra fotografier.
Text: AnneSofie med Slöjdmagasinet


Förlagets boktext…
Recept och berättelser.
När snön har dragit sig tillbaka och vårens första nässelblad tittar fram börjar den, saft- och syltsäsongen. För du kan använda nästan vad som helst som doftar eller smakar gott (så länge det inte är giftigt), i alla fall om du följer My Feldts recept.
Plocka en keps full med bär eller blommor – mer behövs inte, för vem orkar plocka flera kilo? – och koka sylt eller saft.
Här finns över 100 recept på allt du kan tänka dig att göra av det som växer i naturen under årets alla månader. Kanske hittar du en variant på din egen favorit från barndomen, eller så provar du något helt nytt – kanske till och med tallkottesylt?