Estrid & Eugenias vävbok

Bok: Estrids & Eugenias vävbok.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

En vävbok med enkla mönster för mattor och kuddar, av två kvinnor som efter att ha avslutat tidigare karriärer ägnat mycket tid till vävning. Detta har lett dem in i det här bokprojektet.

Det har varit spännande och roligt med många timmar framför vävstolarna, men också trevliga fikastunder med diskussioner om mönster och färger för nästa väv.

De 50 mattor och kuddar som finns beskrivna i boken har alla vävts, beskrivits och fotograferats av oss. Vi har tillsammans klippt mer än 100 kg textilier för vårt vävande.

De har också gett ut boken: Vävglädje Estrid & Eugenia (2021).

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.