Slöjdmagasinet blogg

Fläta : tekniker, material & projekt

Bok: Fläta : tekniker, material & projekt.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Vilken spännande bok! Ett underbart inspirerande innehåll! Har väntat på en bok med detta innehåll och jag är personligen helt såld på boken! Den kommer garanterat bli en storsäljare!

Wellpapp finns i överflöd, återbruka den och gör kreativa användbara saker med den t.ex. papperskorg. Det är ett roligt material med sitt mönster. Denna wellpappkorg är rakflätad, en av de enklaste flätmetoderna.

Vem får inte förpackningar med långa packband? Använd dessa kasserade packband och gör korgar av dem! Fläta tätt eller glest och släpp loss fantasin!

Detta är en fantastisk användbar bok. Innehåller bl.a. hur du fläta kuddar med t.ex ullfilt, gör en keps i pappersläder, fläta en halmhatt, gör en personlig lampskärm, av filtad ull gör ett par värmande tofflor, ett praktiskt serveringsfat, gör ett tvålfat, gör en härlig gunga, inspireras att göra korgar i olika material storlekar med olika tekniker mm.

Fläta en kont = rullryggsäck!


Lär dig fläta egna väskor, korgar och accessoarer med naturmaterial som näver, halm eller ullfilt – eller varför inte göra något fint av återbrukade plastband från sopsorteringen? Det går att fläta med nästan allt som kan böjas och formas tredimensionellt!

Runtom i världen har människor flätat i tiotusen tals år – att fläta är ett av världens äldsta hantverk. I bokens projekt använder du dig av grundläggande och universella tekniker som snedflätning, rakflätning, sjuflätning och hexagonflätning.

Fläta av material från naturen = gratis.

Emma Dahlqvist har också gett ut titeln:
Näver: Fläta, Tampa Vika (2019)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.