Slöjdmagasinet blogg

Hårdkokta fakta om ägg

Hårdkokta fakta om ägg

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Detta är en rolig och faktaspäckad bok om ägg.

Innehåller otal med spännande fakta om ägg: hönsägg och andra fågelägg, insektsägg, reptilägg och mer.

Vi får lära oss hur ägg blir till, hur de är uppbyggda, vilka som ruvas, vad som händer med de ägg som inte ruvas. Intressanta fakta från andra länder om deras traditioner, om påskägg och information kring ägg från historiska tider finns också med.

Och så några recept och lite pyssel, förstås. En bok i vilken det finns något för hela familjen.

Den flerfaldigt prisbelönade illustratören Lena Sjöberg har med sin kärlek till detaljer i text och bild lyckats skapa en bok som man gärna bläddrar i, om och om igen.

Hårdkokta fakta om ägg vann Årets Svenska Måltidslitteratur 2013 i kategorin Barn & Mat som delas ut av Måltidsakademien.

Juryns motivering: ”Hårdkokta fakta om ägg ger både liten som stor häftiga kunskaper om alla sorters ägg. Vi får svar på hur kycklingen kan andas i äggskalet, om det finns ägg i rymden och vad som händer med ägg som ruvas, allt härligt illustrerat av Lena Sjöberg.”

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!