Nordens Paris. NK:s Franska damskrädderi 1902-1966

Bok: Nordens Paris.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

”Den 9 juli 1966. Spegeldörrarna till NK:s Franska damskrädderi bommas igen, för gott. Den parisiska haute couturens högborg i Norden faller. En värld av tunga parfymer, högklassig elegans och passionerat hantverk försvinner in i glömskans dimmor. 

Den här boken är ett försök att dyrka upp spegeldörrarna igen. Att återuppväcka minnet av den legendariska coutureateljén med sina två parallella världar: visningssalongen och syateljén.

Franska damskrädderiets modesalong på varuhuset NK var Nordens flottaste scen för haute couturens mästerverk från sekelskiftet 1900 till sextiotalet. Här samlades en välklädd publik för att se och beställa säsongens nyheter efter förlagor från de ledande kreatörerna i modets huvudstad Paris. Vägg i vägg med den legendariska pärlgrå visningssalongen skapade sömmerskor, damskräddare och brodöser tidlös elegans och måttsydda drömmar av högsta hantverksklass.

Med närmare 200 bilder från couturens gyllene era och efter djupdykningar i Nordiska museets arkiv och föremålssamlingar ger modekritikern och kulturskribenten Susanna Strömquist i denna storslagna skildring liv åt ett hittills outforskat kapitel i svensk modehistoria.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.