Slöjdmagasinet blogg

Snö : renskötaren Johan Rassa berättar

Bok: Snö : renskötaren Johan Rassa berättar.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Denna bok är den första grundliga dokumentationen av samisk snökunskap. Boken bygger helt på en enda persons utomordentliga kunnande, Johan Rassa i Jokkmokk. Yngve Ryd intervjuade honom i många år och skrev ned hans vetande. Här förklaras mer än 300 ord som rör snö och is. Vi får ta del av den gamle renskötarens häpnadsväckande blick för detaljer i den snö som varit nära honom hela livet.

Tillsammans har Yngve Ryd och Johan Rassa arbetat fram en gedigen handbok om snöns natur och kultur.

Yngve Ryd dokumenterade den nordliga kunskapsvärlden genom mångåriga intervjuer med svenska och samiska traditionsbärare.

Snö var den första volymen i hans serie om samisk naturkunskap, följd av Eld samt Ren och varg och Doahkke – Fågelflock.

Snö utkom för första gången 2001.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.