Slöjdmagasinet blogg

Stickat från kust till kust

Bok: Stickat från kust till kust.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Sticka vackra och värmande tröjor, strumpor, vantar, kragar och andra värmande plagg med inspiration från kust till kust. Här finns projekt både för nybörjare och lite mer erfarna stickare, som fiskartröjor i grafiska mönster, rustik spets, kragar med mönster och färg från hedlandskap och en nätt och elegant kofta.

Med ullen och naturen som utgångspunkt tar Erika Åberg oss med till fyra kustområden: Gotland, Roslagen, Shetlandsöarna och Yttre Hebriderna. I boken möter du platserna genom stickningen, färgerna och landskapen. Boken bjuder också på introduktioner till tekniker och material, tydliga diagram, fina illustrationer och stämningsfulla bilder av fotografen Linnea Ronström.

Erika Åberg berättar:
”Kan man sticka ett landskap, en doft eller berggrund? En stilla melodi, en kaffestund eller en magkänsla när havet sträcker ut sig framför en? Händerna djupt nere i fällen på en kärvänlig tacka och fötterna stadigt på en klint högt ovanför havet med bara fåglarnas och vindens sällskap.

Jag har velat undersöka det, hur jag förhåller mig till platser – till naturen, färgerna och ljudet. Landskapet, traditionen och ursprunget. Hur det påverkar nutid, mitt och vårt Nu – hur nuet springer ur allt det där och vad jag bär med mig när jag möter det.

Ur innehållet:

  • Teknik och tips – en liten ABC
  • Västen Torv
  • Vanten Rospigg
  • Tröjan Eshaness
  • Sjalen Langghalu
  • GarnernaErika Åberg har skrivit flera olika böcker:
Sticka, sy & skapa (2021)
Stickat till vardags (2020)
Mina stickade projekt (2020)
Sticka varmt och mönstrat (2018)
Sticka vantar, sockor & lite till (2016)
Sticka sjalar, halsdukar & lite till (2015)
Papperspyssel – 30 kreativa projekt (2015)
Varmt & stickat (2013)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!