Slöjdmagasinet blogg

Svenska Landskapsfärger Gotland

Svenska Landskapsfärger - Gotland.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Insidesbild ur boken Svenska Landskapsfärger - Gotland.
Insidesbild ur boken Svenska Landskapsfärger – Gotland.

En unik bokserie som kombinerar Sveriges olika landskap med färg

Fjärde delen i en planerad serie över Sveriges landskap och dess färger. Den lilla boken ska locka till upplevelser av landskapets olika sevärdheter, aktiviteter och företeelser genom att sprida färginspiration och fungera som guidebok för turister.

Gotlandsboken omfattar 36 uppslag med bilder och fakta med text på svenska och engelska. Läs om Visby, Blåeld, Bergmancenter på Fårö, gutefår och mer.

Svenska landskapsfärger är en serie böcker om Sveriges landskap och dess färger med landskapsdjur och blomma.
Böckerna ska locka till upplevelser av landskapens olika aktiviteter och företeelser genom att sprida färginformation och kunna fungera som guideböcker för turister.

Om böckerna
Böckerna omfattar 35-40 uppslag med bilder och fakta med text på svenska och engelska. Varje objekt har fått tre utvalda kulörer vilket ger en mängd olika färgbeteckningar enligt NCS, Natural Color System. Kontaktuppgifter, kartor samt GPS-koordinater redovisas. Böckerna är små och behändiga, enkla att stoppa i fickan eller i handväskan. Här nedan kan du blädda i några av böckernas uppslag.

Om författarna
Lena Anderson är inredningsarkitekt med mångårig erfarenhet av inredning av både offentliga och privata miljöer. 2010 utkom boken ”Färgsättning inomhus” på ICA Bokförlag med Lena som författare och fotograf.

Marja Lindblom studerar kulturgeografi vid Stockholms Universitet. Marja har flera års yrkeserfarenhet från färgbranschen och ett stort intresse för färg i byggd och inredd miljö.

Insidesbild ur boken Svenska Landskapsfärger - Gotland.
Insidesbild ur boken Svenska Landskapsfärger – Gotland.
Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.