Slöjdmagasinet blogg

Svenska mönster för Konstväfnader och Broderier

Bok: Svenska mönster för Konstväfnader och Broderier.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Denna bok innehåller otal med olika mönster som kan användas till olika textila tekniker: vävning, broderi, virkning, stickning mm.

Skånska allmogetextilier är berömda för sin form- och färgrikedom. Jakob Kulle, själv skåning, ville förmedla de skånska textiltraditionerna till kommande generationer och ägnade därför 20 år av sitt liv åt att studera konstvävnader och samla in gamla mönstermotiv.

I Svenska Mönster för Konstvävnader och Broderier presenterar Jakob Kulle de åtta vanligaste vävnadssätten – rosengång, munkabälte, rölakan, upphämta, dukagång, krabbasnår, flamskvävnad och flossa – samt 36 färgplanscher med 200 mönstermotiv.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.