Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda – hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, älg, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är nära naturen och den är nära oss.
Sveriges landskapsmåltider presenterar ny, spännande mat från alla våra landskap. Innehåller 78 recepten utifrån medvetna valen av råvaror och kopplingen till naturen och landskapens egna traditioner. Stockholm finns med som lite på nåder. En inspirerande vägvisare för hur vi kan leva i samklang med naturen.
Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.
Journalisten Christian Dauns texter om landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok – här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm.