Slöjdmagasinet blogg

Trasryor & andra roliga mattor

Bok: Trasryor & andra roliga mattor.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Vilken härlig bok Kerstin Ankert gjort. Som antikvarie på museum så får man se och ta del av otroligt härliga och intressanta föremål i samlingarna.

Skänkta föremål med och utan historik fyller våra museers samlingar. Genom Kerstins intresse för återbruk, vävning och mattor har hon fått till en röd tråd med boken.

Genom att se och notera hur man tog tillvara och återbrukade trasor förr och hur de användes väcktes Kerstin intresse och resultatet blev denna bok Trasryor & andra roliga mattor.

Kerstin öppnat upp dörren till Dalarna museums samlingar och det är min uppmaning att du själv ska ta tillfället att använda tiden att besöka och upptäcka museers olika samlingar och en ny fantastisk värld kommer att öppnas för dig.

Boken är en ”skatt” och väldigt inspirerande och rekommenderas varmt.

Detta är en bok om skapande i sparsamhetens och kreativitetens tecken. Den är ämnad att inspirera till egna textila utflykter men har också en kulturhistorisk inriktning.

Den riktar sig till dig som vågar släppa de strikta vävbeskrivningarna, återbruka de annorlunda materialen och inspireras av de textilier som tidigare har haft en oglamorös stämpel. Sparsamhet handlar inte bara om fattigdom utan också om lust.

Kerstin Ankert, tidigare antikvarie vid Dalarnas museum, ägnar numera dagarna åt trasryor och andra roliga mattor.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.