Slöjdmagasinet blogg

Virkarens stora mönsterbok

Bok: Virkarens stora mönsterbok-

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

200 användbara mönster med diagram och bilder.

Virkarens stora mönsterbok är ett mycket bra verktyg för alla som gillar att virka – oavsett kunskapsnivå. Den innehåller 200 olika virkmönster – reliefmaskor, rutmönster, vågor, snäckor, klasar och mycket mer!

Den inspirerande boken är indelad i två avsnitt och inleds med baskunskap för nybörjare – allt från att välja garn, lägga upp maskor och välja virknålar till att virka enkla basmönster. Därefter följer ett avsnitt på en mer utmanande nivå där man får ett otroligt utbud av kreativa virkade mönster.

Varje mönster beskrivs steg-för-steg med en skriven instruktion, diagram, stickprover och färgbilder på det färdiga mönstret. I slutet av boken förklaras alla virkförkortningar och symboler.

En unik bok i sitt slag som innehåller såväl nya kreativa och inspirerande mönster som enkla basmönster – en riktig bra-att-ha-bok för alla virkare!

Sarah Hazell är en frilansande stick-och virk designer och har varit medförfattare till flera böcker.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!