Slöjdmagasinet blogg

Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv

Bok: Gå-boken.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Bli inspirerad till att gå!

Att gå gör stor nytta för både kropp och själ. Och de allra flesta kan göra det, men många behöver en knuff i rätt riktning.

Att promenera är inte bara skönt och avslapp nande. Det kan hålla dig frisk och stark, minska stress och faktiskt förbättra ditt minne. Gå-boken är en forskningsbaserad guide med konkreta tips och exempel på hur korta raska promenader kan få dig att må bättre, både fysiskt och psykiskt.

Professor Bente Klarlund Pedersen har forskat inom mo tion och hälsa och ger här nycklar till att leva ett hälsosammare liv. Men i Gå-boken finns inte bara forskning och hälsore laterade argument utan även dikter, filosofiska funde ringar och existentiella tankar.

Innehåll: Vad sker fysiologiskt? Hur påverkas hjärnhormoner? Gå för att förebygga demens, depression, stress och ångest, diabetes, hjärtsjuk domar med mera Gå för minnet och kreativite ten Gå för att njuta Intervjuer Dikter och citat.

Boken är vackert formgiven med fina bilder i färg.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.