Scandinavian Folklore vol. III

Bok: Scandinavian Folklore vol. III.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

I denna tredje och sista bok i serien Scandinavian Folklore ger fotografen och författaren Laila Durán dig ännu en volym med mer än 600 spektakulära bilder av folkdräkter från Skandinavien.

Från resorna i norr och den samiska kulturen, till kusten på norska Sørlandet och svenska Skåne i söder, besöker hon museer och privata samlare som delar med sig av sin stora kunnskap.

Med betoning på vardagslivet, hantverk och lokala textila traditioner får du möta människor i varje skede av livet. De nordiska folkdräkterna och bunaderna, som de används till vardag och fest, har stor variation och traditionerna är i högsta grad levande i dag.

Laila Burán har gett ut flera olika dräktböcker:
Scandinavian Folklore vol. I (2011),
Scandinavian Folklore vol. II (2012).

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.