Scandinavian Folklore vol. I

Bok: Scandinavian Folklore vol. I.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Scandinavian Folklore är en populärt upplagd bok avsedd som inspiration för alla som är intresserade av folklig kultur och skandinaviska dräkttraditioner. Här avbildas både gamla och nygjorda plagg som visar att dräktskicket sällan är helt statiskt utan ofta återspeglar både tidens mode och bärarens personlighet.

Fotografen Laila Durán har samarbetat med museer och privata samlare i Sverige, Norge och Lappland. Bilderna visar dräkter både till vardag och fest, från norr till söder, och följer de skandinaviska årstidernas växlingar.

Laila Burán har gett ut flera olika dräktböcker:
Scandinavian Folklore vol. II (2012),
Scandinavian Folklore vol. III (2013).

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.