Slöjdmagasinet blogg

Scandinavian Folklore vol. II

Bok: Scandinavian folklore vol. II.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

I den andra boken i serien Scandinavian Folklore har fotografen Laila Durán rest i Skandinavien under ännu ett år. Resorna från Sameland i norr, till Skåne och Sørlandet i söder, har varit fyllda av möten med människor som värnar om sitt textila arv och traditioner.

Intresset för bevarande av lokalt präglade dräkter och bunader är stort i hela Norden. Laila Durán har både samarbetat med museer med dräktsamlingar och blivit inbjuden till privata hem för att dokumentera dräkttraditioner i vardag och fest.

Boken är en populärt upplagd bok avsedd som inspiration för alla som är intresserade av folklig kultur och skandinaviska dräkttraditioner.

Laila Burán har gett ut flera olika dräktböcker:
Scandinavian Folklore vol. I (2011),
Scandinavian Folklore vol. III (2013).

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.