HANDKRAFT – En hyllning till svenskt hantverk

Bok: Handkraft.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Boken Handkraft är en hyllning till alla de hantverkare som håller urgamla traditioner och hantverk vid liv. Historiskt sett är hantverken grunden till städernas framväxt, vilket ännu märks i gamla gatunamn som Kammakargatan, Hantverkargatan och Yxsmedsgränd.

I boken träffar vi såväl hantverkare med fyrtio år i yrket som unga nykomlingar med full koll på dagens digitala medier. Vi får bland annat känna tatueraren Sofie, som lärt sig hantverket i Hongkong, dockmakaren Arne, som samarbetat både med demonregissören Ingmar Bergman och rockbandet Teddybears, perukmakaren Julia, som arbetat bakom kulisserna med stjärnor som Monica Zetterlund och Magnus Uggla, samt tapetmakarna Sara och Mats, som återupplivar gamla tapetmönster i en gammal fångvaktarbostad på Långholmen.

Boken berättar historierna bakom de olika hantverksyrkena, samtidigt som den bjuder på unika inblickar i hantverkarnas dagliga arbete. Den är en sinnlig och inspirerande hyllning till handens kraft.

Handkraft publiceras av Stockholms hantverksförening, och är en del av deras 175-årsfirande. Den är skriven av kulturjournalisten Bo Madestrand, med fotografier av Klara G och grafisk form av Pompe Hedengren.

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.