Slöjdmagasinet blogg

Hantverk, estetik och slöjd

Bok: Hantverk, estetik och slöjd.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Årskurs F-9 & en bok för äldre.

Vill inspirera till att använda utemiljöerna mer i skolan. I den här boken finns flera exempel på arbetsområden som vi kan använda på olika platser. Både inne i skolan men framförallt i kombination med och på platser ute.

Boken beskriver vad vi kan arbeta med från förskolan och framåt. När vi tillverkar olika saker så lär vi oss samtidigt mer om materialen och verktygen som vi använder, men också om platsen vi är på.

Boken ger en bra bild om varför slöjd och estetik är en så bra träning men också hur detta kan kombineras med många andra ämnen och teman i skolan.

Exempel i boken:

  • Hur vi använder blommor och blad för att göra konstverk
  • Kom igång med täljning
  • Vilka material kan vi använda
  • Hur kan vi göra enkla verktyg
  • Hur kan hantverket vara en del i flera olika ämnen


Författare Ingemar Nyman är master i utomhuspedagogik.

Har många års erfarenhet av att arbeta i skolan som behörig lärare i slöjd och biologi. Sedan några år arbetar han på naturskola som pedagog där han bland annat fortbildar lärare i utomhuspedagogik.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.