Annons

Slöjdblogg: Snart jul…

0 0 röster
Betyg

Nu börjar förberedelser och pyssel.

Det finns många olika inspirerande titlar som är användbara nu när julen står för dörren.

Boken Julpynt innehåller beskrivningar på vackra julprydnader som är inspirerade av julgransdekorationer från förr. Lena Nilsson har under flera år gjort prydnader till den stora granen som varje år pryder Nordiska museet i Stockholm och hon står för beskrivningarna i boken.

Fram med virknålen och virkgarn i olika färger och olika tjocklekar och börja virka härliga dekorativa snöflingor! Vad är väl vackrare än olika snöflingor som glittrar och fint hänger i julgranen, julriset, i fönster, i blomgrupper och på julklappar.

Det finns två inspirerande virkböcker som innehåller många olika beskrivningar på snöflingor att virka: 100 snöflingor att virka och Virka snöflingor. Våga prova olika tjocklekar på virkgarnet samma beskrivning med tunnt och grövre virkgarn kan få helt olika upplevelse. Lägg med en silvertråd och förändra ytterligare den färdiga upplevelsen.

Detta är Frida Skattbergs tredje bok: Julbak Deluxe. Boken samlar hennes alla favoritrecept när det kommer till julbak. Mycket i denna bok hoppas jag ska inspirera er till en massa härligt julbak. Önskar dig många fina stunder i köket och julstöket!

Boken Skandinavisk jul innehåller julpyssel för hela familjen. Tips om dukningar, spännande dekorationer och blommor. Pyssla med papper genom att vika, klippa och klistra. Använd material du har hemma t.ex. gamla tapeter, dekorativa tidningar, reklam, böcker mm.  

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Kloka ord
Annons
Annons

Boktips i Bokbloggen

Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.