Slöjdmagasinet blogg

Lappat & lagat

Bok: Lappat & lagat.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

En mycket användbar bok som alla skulle behöva ha hemma!

Detta är en inspirerande och praktisk handbok för dig som hellre vill fortsätta använda dina favoritplagg och vill förlänga livet på dina kläder istället för att slänga dem när de har gått sönder.

Boken vänder sig både till dig som har blivit skrämd av elaka syslöjdslärare och vägrar ta till nål och tråd när knappen lossnar eller byxan spricker, och till dig som redan är bekant med tråckeltråd och fingerborg.

Här finns snabba och extremt enkla lagningar för nödsituationer och tips och idéer om hur du lagar ett plagg mer omsorgsfullt. Beskrivningar finns bland annat på baslagningar som att sy i en knapp, akutlaga en sprucken söm, laga stickat,  jeanslagningar samt dekorativa lagningar som får synas och ta plats. Här finns fallskärmsjägarnas nödlagningssöm, jeanslagningar och osynliga konststoppningar.

Beskrivningar finns också bland annat på baslagningar som att sy i en knapp, hur du lagar stickat och virkat, hur du akutlagar en sprucken söm samt dekorativa lagningar som får synas och ta plats.

Kerstin Neumüller är skräddaren som älskar ull och att sy pyttesmå stygn.

Kerstin har också gett ut titlarna: 
Vardagsslöjd (2023)
Simple weave : väva utan vävstol (2021)
En handbok om indigo (2017)


Utförande: Boken har schweizisk bindning dvs öppen rygg, vilket innebär att främre pärmen är ”öppen” och den dekorativa bokryggen syns. När man ser denna bindning första gången är upplevelsens att boken är ”trasig” men det är den inte.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!