Slöjdmagasinet blogg

Konsten att elda

Bok: Konsten att elda.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Allt om hur du förbereder, tänder och släcker.

Det är egentligen otroligt att man kan skriva en stor bok om hur man gör upp eld. När det därefter visar sig vara en innehållsrik bok som på ett intressant sätt visar hur du enkelt kan gör upp eld så blir det en kanonbok!

Boken är gedigen som ett vedträ, tydlig och samtidigt härligt nördig. Här finns en tilltalande genomtänkt färg på pappret som skapar en sotig känsla i omslaget. Formgivningen hjälper till att framkalla välbehövliga pauser i läsningen. Eld tar tid. En fantastisk bok att återkomma till.

En välskriven faktabok med historia och inspiration om hur man eldar. Lär dig olika metoder och tekniker för hur du gör upp eld och håller elden vid liv. En bok som lär dig allt om att göra upp eld utomhus. Eld- och överlevnadsexperten Mattias Norberg delar med sig av sin detaljerade kunskap om allt från att välja rätt ved och tillverka fiffiga tändmaterial till hur du får igång en perfekt brasa, även när veden är sur, vinden viner och tändstickorna glömts kvar hemma.

Boken är rikt illustrerad med bilder som steg för steg lär ut såväl moderna som uråldriga eldningstekniker. Boken berättar också om människans långa och nära relation till elden och ger även den vetenskapliga förklaringen till eldens innersta väsen och beskriver vilka faktorer som avgör om du ska få fyr. Inget lämnas åt slumpen i denna unika och fascinerande berättelse om konsten att elda!

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!