Slöjdmagasinet blogg

Lek istället för köp

Bok: Lek istället för köp.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer.

I succéboken Lek istället för bråk gav Lisa Mannberg många tips på hur besvärliga konfliktsituationer med barn kan förvandlas till spännande äventyr.

I sin nya bok, Lek istället förköp, ger hon tips på hur lekar kan ersätta inköp i familjelivet.

Här får du möta föräldrar som istället för att shoppa själva skapar det de behöver. Med hjälp av fantasi och kreativitet gör de vardagens köp- och-släng-vanor till någonting glädjefyllt, mer ekonomiskt och mer hållbart.

Det kan handla om allt ifrån att odla sallad och slöjda leksaker till att laga lyxmat och skapa festtraditioner. Med hjälp av 144 st kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer, vill Lisa Mannberg inspirera läsarna till att återkommande ställa sig frågan: Måste jag köpa – eller kan jag lika gärna fixa eller skapa det själv?. ”I min förra bok Lek istället för bråk presenterade jag olika vardagslekar för vuxna att leka tillsammans med barn.

I Lek istället för köp ligger tyngdpunkten på att inspirera dig som vuxen till att bejaka din lekfullhet och kreativitet i din vardag. Låt dig inspireras av barns lust att lära sig nya saker på ett lekfullt sätt. Av deras drivkraft att leka och skapa bara för att det är roligt, att utforska världen med hjälp av alla sina sinnen och ha förmågan att se magi i de mest vardagliga ting. Välj sedan när du känner för att skapa på egen hand och när du vill leka tillsammans hela familjen.” LISA MANNBERG

Lisa Mannberg är författare, pedagog och föreläsare. Tidigare har hon givit ut boken Lek istället för bråk 64 lekar för enklare och roligare vardag med barn (2016, 2019).

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.