Mina händer skapar…

Mina händer skapar det jag ser och förnimmer

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

0 0 röster
Betyg

Renée Rudebrants konst är känt för sitt minimalistiska färgschema och dess distinkta grafiska former. I hennes collageteknik byggs ofta broar mellan det traditionella och det moderna. Det finns en känslighet för material och skicklighet i användandet av de textila teknikerna. Det leder till hennes sätt att orkestrera texturer och strukturer, som skapar djup, spänning och en berättande interaktion inom hennes konst.

”För mig handlar poesi om ett sätt att beskriva en stämning eller en känsla. Som betraktare vill jag att du ska få en upplevelse och en känsla med en annan form av språk än ord. Det som triggar min skaparlust kan till exempel vara en doft, några strofer i ett musikstycke, en känsla eller stämning av saker i min omgivning som jag iakttar. Det är det enkla som fångar mig.”

Detta är Renées fjärde bok. Parallellt med sin konstnärliga verksamhet vill hon med böckerna förmedla kunskapen om broderi och framförallt om stygnens karaktär. Hon föreläser och har kurser inom broderi, samt formger broderisatser.

Renée är utbildad Mästare inom konstbroderi.

Andra boktitlar Renée gett ut är: Grafiska korsstygn (2015), Uttryck med nål och tråd (2020), Grafiskt broderi (2021).

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Se alla kommentarer
Annons
Kloka ord
Annons
Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.