Titeln kan också köpas via:
Akademibokhandeln
Äntligen har författaren och matskribenten Lena Sewall samlat sina efterfrågade favoritrecept i en bok.
Mormors handskrivna recept finns i ett sirligt myller av olika anteckningsböcker och pärmar i bokhyllan i köket och är ofta helt omöjliga att begripa. Tillsammans med mormor har jag i denna bok samlat ihop några av hennes bästa recept och de har alla en särskild historia eller så tar bakverket helt enkelt mig eller mormor till sjunde himlen. Här hittar du alltifrån mormors gorån, mandelmusslor med sylt och grädde, biskvier, saffranskaka och Röglekakor,
I boken gör hon en matresa genom sitt liv från tidig barndom till nutid och bjuder på recept som hon aldrig tröttnar på. Lena växte upp i en mycket matintresserad miljö där maten och människorna omkring den var ett stort och gyllene inslag i vardagen.
Femton år gammal kom Lena hem från en sommar i Österrike med recept som hon fortfarande gör då och då. Sedan dess är det faktiskt inte någon epok i hennes liv som inte har efterlämnat åtminstone något recept.
Finns receptet i någon av dina böcker, brukar vännerna fråga när Lena bjuder på mat. Nej, ganska sällan faktiskt. Men nu finns nästan alla samlade! Recept som följt henne och som gjort avtryck i hennes liv, recept som hon använt sig av om och om igen och så favoritrecept som hon glömt men med glädje återupptäckt. Varsågoda!