Nålbindning Nu och då

Nålbindning - Nu och då.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Denna bok om Nålbindning tillägnar jag alla er entusiastiska unga och gamla som sytt nålbundna vantar, sockar och mössor i långa rader.

Ni kanske inte vet om det, men ni för en textilteknik som under många år varit “bortglömd” vidare. Ni är en viktig del i denna kedja.

Boken vänder sig också till er som vill lära er detta sätt att sy och förstå nålbindningens grunder och ursprung. Det behövs enbart en nål och tråd.

Det är en teknik som inte bygger på räknade maskor. Kunskapen har förmedlats från generation till generation.


Kerstin Paradis Gustafsson har gett ut flera böcker:

SPINNROCKEN och dess delar (2022)
Livets tråd – Paracas textil och kultur (2020)
Skinn från forntid till nutid (2019)
Ull blir vadmal (2017)
Kirgiziskt Världsarrv, Jurtan och dess filtmattor (2015)

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.