Skinn från forntid till nutid

Bok: Skinn från forntid till nutid.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

I den här boken om Skinn från forntid till nutid ger Kerstin Paradis Gustafsson många både inspirerande och lärorika beskrivningar om skinnens olika kvalitéer, egenskaper och breda användningsområde.

Med många bilder och skisser visar hon hur man i dag kan sy, använda och återanvända detta fantastiska naturmaterial. Boken ger också ett intressant historiskt perspektiv på människans tusenåriga användning av skinn från får och getter, från forntid till nutid.

Kerstin Paradis Gustafsson fortsätter med denna bok om SKINN sin serie om vad får och getter bidragit och fortfarande bidrar med i vår kultur och många andra.


Kerstin Paradis Gustafsson har gett ut flera böcker:

SPINNROCKEN och dess delar (2022)
Livets tråd – Paracas textil och kultur (2020)
Ull blir vadmal (2017)
Kirgiziskt Världsarrv, Jurtan och dess filtmattor (2015)
Nålbindning Nu och då (2015)

Ull och ulltekniker (2013)

Annons
Kloka ord
Annons
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Annons

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.