Ull blir vadmal

Bok: Ull blir vadmal.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Detta är ett praktverk om hur ull blir vadmal. Boken är innehållsrik, allomfattande, full med fakta, historia och underbara bilder från förr och nu. En fantastisk bok!

Vadmal är ett vävt och valkat ylletyg. Det är det textila material som har hjälpt oss människor att överleva i olika klimat. Vadmal är vindtätt och vattenavvisande både vad gäller själva materialet och tygets struktur.

Ullens egenskaper gör att vadmal uppfyller alla krav man har haft under århundraden och årtusenden, och som man fortfarande bör ställa på ett ylletyg av hög kvalitet.

Detta är Kerstins 8:e bok om Ull i alla dess former och den mest omfattande dokumentation av vadmal som skrivits på svenska. Kerstin vill med denna bok ge ytterligare inspiration och kunskaper och visa hur ull använts i sin vävda och valkade form.

Kerstin Paradis Gustafsson har gett ut flera böcker:

SPINNROCKEN och dess delar (2022)
Livets tråd – Paracas textil och kultur (2020)
Skinn från forntid till nutid (2019)

Kirgiziskt Världsarrv, Jurtan och dess filtmattor (2015)
Nålbindning Nu och då (2015)

Ull och ulltekniker (2013)

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.