Slöjdmagasinet blogg

Rörstrands serviser

Bok: Rörstrands serviser.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Dekorer och modeller under 290 år, ny upplaga Rörstrands serviser presenterar Rörstrands porslinsfabriks produktion under 290 år. Här visas de dekorer som använts från den första tillverkningen på 1720-talet till 2005 då tillverkningen lades ner i Lidköping men även de serviser som tillverkats fram till 2016 under varumärket Rörstrand.

I ett storslaget bildmaterial visas här flertalet av de registrerade nära 2 400 servisdekorerna, 250 servismodeller, barnserviser och väggtallrikar m.m. med stämplar, formgivare och en keramisk ordlista. Presentationen bygger på en genomgång av priskuranter och dekorböcker i det ursprungliga fabriksarkivet men även på senare uppgifter.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!