Slöjdmagasinet blogg

Skötsel av historiska trädgårdar : klippta lövbärande häckar

Bok: Skötsel av historiska trädgårdar.

Köp av Slöjdmagasinets samarbetspartners:

Obs! Med reservation för att titeln kan vara tillfälligt slut eller slutsåld!

Skriften handlar om hur man kan tänka vid val av skötselmetod för att tillvarata kulturhistoriska värden i historiska trädgårdar, med fokus på den lövbärande rumsbildande klippta häcken. Här redovisas inte växtval, arter, sorter, planteringsanvisningar eller beskärningstidpunkter.

Den som söker sådan information hänvisas till befintlig facklitteratur och kataloger från trädplantskolor.och ge kunskap till djurhållare, arbetsledare, markägare och kulturmiljövårdare som sysslar med stängselfrågor.

Denna skrift vänder sig till både trädgårdsmästare i historiska trädgårdar och antikvarier på länsstyrelserna, samt till förvaltare av historiska trädgårdar och parker. Tanken är att dessa yrkesgrupper ska få en ökad medvetenhet om skötseln av den klippta häcken och häcken som ett historiskt trädgårdselement.

Genom mer kunskap är det möjligt att se på häckarna med nya ögon, och kanske ompröva val av skötselmetoder. Erfarenheter från andra anläggningar kan vara till hjälp för att sköta och utveckla skötseln av den egna trädgårds- eller parkanläggningen.

Kloka ord
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.