Slöjdblogg: Ett hem Carl & Karin Larssons värld

ETT HEM ger en unik inblick till ett av Sveriges kändaste hem.

Välkommen till Lilla Hyttnäs, hem åt två av de största konstnärskapen Sverige någonsin sett.

Elsa Billgren visar upp Carl Larsson-gården i ny bok

Boken Ett hem: Carl & Karin Larssons värld är en unik bok där Elsa Billgren visar upp Sveriges kändaste hem. Välkommen till Carl Larsson-gården – hem åt två av de största konstnärskapen Sverige någonsin sett.

Elsa Billgren säger att: ”Detta är en dröm som besannas!”.
”Att få chansen att botanisera i alla stängda skåp och gömda vrår för att visa upp det levande hem som Carl Larsson-gården var och fortfarande är än idag. Det finns få miljöer som är så pass inspirerande och målet med denna bok är att alla ska kunna ta en del av den inspirationen med sig” säger Elsa Billgren.

”Det känns fantastiskt att gården visas upp på ett helt nytt vis”, säger Chia Jonsson, chef på Carl Larsson-gården. ”Lilla Hyttnäs är en ikon inom svensk heminredning och Elsa Billgren har lyckats förvalta det som gör hemmet unikt.”

När Carl och Karin Larsson flyttade hem till Sverige efter flera år utomlands, fick de en liten stuga i Sundborn av Karins far.

Stugan i Dalarna blev Carls och Karins gemensamma konstprojekt där deras artistiska talanger resulterade i en ovanligt modern och personlig arkitektur, färgsättning och inredni

Genom Carls målningar har det blivit ett av världens mest kända hem. Ljuset, Karins fria inredningsstil och det livliga familjelivet, så som det skildras i Carls älskade akvareller, har blivit synonymt med bilden av Sverige.

Nu bjuder Lilla Hyttnäs in och visar upp sig så som det aldrig tidigare setts. Med intresseväckande texter som ger en historisk kontext och fantastiskt foto stylat av Elsa Billgren får alla beundrare av sekelskifteskonstnärerna chans att upptäcka deras största verk: hemmet.

Med Carl och Karin Larssons liv och konstnärsskap i fokus visar lifestyle-experten Elsa Billgren upp hemmet och inspirerar till att skapa samma känsla i ditt eget hem.

Håll till godo för i boken finns också recept till namnsdagsscones och snabb jordgubbssylt med vanilj.

Carl & Karin Larsson var verksamma i sekelskiftets Sverige. Deras konstnärskap verkade i stark symbios bland annat genom att hon skapade miljöerna som han sedan avbildade. Motiven från deras hem Lilla Hyttnäs i Sundborn har kommit att representera bilden av Sverige och älskas världen över.


Titel: Ett hem : Carl och Karin Larsson väld
Författare: Elsa Billgren, Ulrika Ewerman
ISBN: 9789189393974
Förlag: Bookmark förlag
Antal sidor: 172, Inbunden
Tryckår: 2023

KÖP BOKEN: ETT HEM!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titeln i denna text är utvald av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!