Slöjdblogg: Fermentera kokboken

Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken – rödbetshummus

Äta fermenterat – tips och förslag. Den här boken innehåller författarens favoriträtter med fermenterade grönsaker som du bara måste prova att tillaga.

Många har fått upp ögonen för fermenterade grönsaker som kimchi och surkål de senaste åren. Men hur serverar man grönsakerna om man inte bara vill äta dem bredvid som en sallad?

Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken – Mototssmoothie

I den här boken bidrar Jenny ”Surtanten” Neikell med sin gedigna kunskap om fermentering, men framför allt; Hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik.

Här finns soppor, mackor, smårätter, röror, rejäla huvudrätter och desserter som alla innehåller fermenterade grönsaker. Vegetariska vardagsrätter som är enkla att laga, smakrika och lätta att tycka om. Dessutom med en boost av snälla bakterier!

En bok innehållande gedigna kunskap om fermentering. Samt hur du tar dina fermenterade grönsaker från burk till tallrik.
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken – Avokado med rödkål

Fermenterat bidrar till maten med såväl syra, sälta och umami som textur och kan lyfta kända rätter till nya höjder. I boken finns många nya smakkombinationer att testa, till exempel fermenterad majrovesallad med brynt smör, våffeltacos med morot eller chokladkaka med öl och surkål. Dessutom mängder av andra tips på hur du kan inkorporera fermenterade grönsaker i matlagningen.

Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken – Kimcheese sandwich

Innehåller följande kapitel:
1. Fermentering – Introduktion och recept
2. Fermentering – Tre grundrecept
3. Äta fermenterat – Tips och förlag
4. Recept

Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken
Insidesbild ur boken: Fermentera kokboken – Oktoberfestkaka

Jenny Neikell är mathantverkaren som lever och andas mikroorganismer. Efter att i flera år ha drivit en framgångsrik fermenteringsfabrik arbetar hon numera heltid som föreläsare, författare och fermenteringskonsult med uppdrag inom näringslivet, akademin och det offentliga.

Som flitigt anlitad utbildare inom fermentering och konservering har hon hållit hundratals föreläsningar och kurser, både i Sverige och utomlands. Hennes tidigare böcker FermenteraFermentera 2.0 och Stora boken om fermentering har blivit internationellt prisbelönta och banat väg för fermenteringsvågen i Sverige.

Bok: Fermentera kokboken
Bok: Fermentera kokboken

Titel: Fermentera kokboken
Författare: Jenny Neikell
ISBN: 9789113124957
Förlag: Norstedts förlag
Antal sidor: 155. Inbunden
Tryckår: 2023

KÖP BOKEN FERMENTERA KOKBOKEN!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.