Slöjdblogg: Kofta och klänning!

Kofta och klänning – Sticka och sy dina egna kläder

Sticka koftor och sybeskrivningar som är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips om allt från garnval till användning av mönsterpapper, till en oumbärlig hjälpreda.

Sy klänningar i storlekarna 34 till generösa storlek 56. Mönsterdelarna är uppritade i skala 1:4 eller 1:5 och detaljer i skala 1:2.

I den här boken hittar du grundmönster och beskrivningar till koftor och klänningar som du kan sticka och sy själv. Känslan i att tillverka sina egna plagg är ovärderlig och med stöd av Anna Bauers guidning tillsammans med din egen kreativitet kommer du att kunna skapa fantastiska kläder som verkligen passar dig.

Nu vill vi skapa våra egna kläder!

Kofta och klänning har varit Anna Bauers favoritklädsel så länge hon kan minnas: Med dessa plagg i garderoben är du i stort sett hemma, sedan behöver du bara ett par snygga skor och ett läppstift!

Anna bjuder på sju grundmönster till stickade koftor i flera varianter. Du kan själv variera ärmar, kragar eller mönster och sticka efter egna mått. Du får också sex grundmönster på klänningar att sy, där du kan kombinera olika liv, kjolar och ärmar efter egen smak och egna mått.

Här finns också två stickade klänningar. Till din hjälp finns en lång rad stick- och sytips, en beskrivning av grundläggande mönsterkonstruktion, där du får veta hur du gör för att justera mönster efter personliga mått, samt ett mönsterbibliotek där du kan välja fritt till dina plagg.

Textilkonstnär Anna Bauer med magisterexamen i textil konst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg. Hon har även studerat modedesign, mönsterkonstruktion och sömnad. Annas verk förekommer ofta på utställningar och hon håller regelbundet kurser och workshoppar.

Anna Bauer har tidigare gett ut titlarna: 

Anna Bauers Mönsterbok (2023)
Färga garn och sticka (2021)
Hönsestrik forever (2020)
Hönsestrik a love story (2019)


Titel: Kofta och klänning
Författare: Anna Bauer
ISBN: 9789177958468
Förlag: Polaris Fakta
Antal sidor: 167. Inbunden
Tryckår: 2022

KÖP BOKEN KOFTA OCH KLÄNNING!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.