Annons

Slöjdblogg: Frida Ramstedts två titlar

Handbok i möblering!

Det kom en bok i brevlådan som jag börja bläddra i och som fick mig att höja på ögonbrynen. Hela boken är omfattande och innehåller över 320 sidor som bara handlar om möblering.

När jag först bläddrar igen boken så noterar jag att det finns inga bilder men väl flertal rena illustrationer med ritningar som presenterar främst olika möbler. Spontant är jag av åsikten att fotografier har en avgörande betydelse för hur en bok ska upplevas. Men gällande denna bok: Handbok i möblering så har jag helt fel. När jag tar del av texten inser jag att detta är en bok som omfattar allt som hör till möblering utan att visa några fotografier för det är texten med illustrationerna som gör den så intressant.

De som tror att möblering bara handlar om att ställa in möbler i ett rum kan inte ha mer fel. Boken Handbok i möblering handlar om så mycket mer och påtalar saker man inte ens tänkt på men som har så stor betydelse för inredningen.

Exempel från innehållet…
Goda råd när du ska klä om soffan – hur du ska tänka med riktningen på tygets mönsterrapport. Genomgång av olika galgars utseende, ändamål och tålighet. En fullständig genomgång av sittmöbler en välgjord stol, soffa eller fåtölj som tar emot kroppen efter en lång dag med en trygg plats för vila och ny energi. Mängder med användbara tips som man bör beakta innan inköp och inredning.

Boken är indelad i 9 olika kapitel:
1, Med kroppen som tumstock
2, Kejsarens nya kläder
3, Sittmöbler
4, Bord
5, Förvaring
6, Sängar
7, Material
8, Tidslinje
9, Planeringsmått och begrepp

Frida Ramstedt tillbaka med en ny bok som lär dig vilka möbler som passar just dig och ditt hem. 

Författaren har gjort ett fantastiskt arbete för att kartlägga möbleringens möjligheter in i minsta detalj och boken Handbok i möblering är perfekt att använda som handbok vid en mängd tillfällen; vid möblering, vid inköp, vid bygge av egna hem, vid renovering av bostäder osv.

Vad är egentligen viktigt att tänka på när man köper möbler, eller ska möblera? Vilka detaljer är möbelformgivarna och möbeltillverkarna själva extra uppmärksamma på? Vad skiljer bra kvalitet från dålig och vilka vanliga reklamationer ska man se upp för – om man vill undvika dyra felköp?

Den här boken innehåller möbelkunskap som alla bör känna till, oavsett inredningsstil. Den ger konkreta råd och tips som hjälper dig att förstå vilka möbler som passar just dig och ditt hem – oavsett om du ska köpa nytt, begagnat eller bara vill göra det bästa av det du redan har.

Handbok i möblering är en fristående uppföljare och ett perfekt komplement till Frida Ramstedts internationella bästsäljare Handbok i inredning och styling som har översatts till 29 språk och sålt i över 200 000 exemplar.

Titel: Handbok i möblering.
Författare: Frida Ramstedt.
ISBN: 9789189215634.
Förlag: Polaris Fakta.
Antal sidor: 321. Inbunden.
Tryckår: 2022.

KÖP BOKEN - HANDBOK I MÖBLERING!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Kolla också in Fridas första titel!

Frida Ramstedt delar med sig av smarta knep som inredare och stylister använder för att för att skapa ett vackert hem. Sedan lanseringen av boken i mars 2019 har den blivit en enorm framgång med över 50 000 exemplar sålda i Sverige. Rättigheterna är sålda till 26 länder, exempelvis USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.

Inredarnas hemliga knep!

Sedan lanseringen av denna bok i mars 2019 har den blivit en enorm framgång med över 60 000 exemplar sålda i Sverige. Rättigheterna är sålda till 28 länder, däribland USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.

Idag kan vi mer än någonsin tidigare om inredning och design. Eller rättare sagt: vi vet väldigt mycket om prylar, möbler och trender. Samtidigt har många dålig koll på de grundläggande principerna inom inredning och styling. Trots att vi spenderar alltmer pengar på inredning och på att renovera hemma är det förvånande få som är nöjda och tycker sig få till helheten. Hur ska man egentligen bära sig åt för att skapa ett välfungerande och harmoniskt hem?

Frida Ramstedt tycker det är dags att vi börjar fundera mer på hur och inte bara vad vi ska styla med. I Handbok i inredning och styling presenterar hon en verktygslåda av tankeredskap som hjälper dig att se på inredning och styling med nya ögon, så att du skapa ett hem som just du trivs i. Den här inredningsboken innehåller inga glossiga foton på stylade miljöer. Den bjuder istället på pedagogiska förklaringar, i text och tecknade illustrationer, av stylisternas hemliga knep och grundläggande tumregler som alla kan ha glädje och nytta av, oavsett stil och smak. Se den som en notbok fylld av melodier och ackord som hjälper dig att komponera ett mer harmoniskt och hemtrevligt hem.

Titel: Handbok i inredning och styling.
Författare: Frida Ramstedt.
ISBN: 9789188743121.
Förlag: Bokförlaget Polaris.
Antal sidor: 239. Inbunden.
Tryckår: 2019.

KÖP BOKEN
HANDBOK I INREDNING OCH STYLING!
Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Adlibris!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.


AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Annons
Kloka ord
Annons
Annons

Boktips i Bokbloggen

Fler inlägg
Insidesbild ur boken Kofta och klänning.

Slöjdblogg: Ny stickbok!

Kofta och klänning – Sticka och sy dina egna kläder Sticka koftor och sybeskrivningar som är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips

Läs inlägget»

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.