Slöjdblogg: Våga Våga

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

100 inspirerande kvinnor om mod och vägen till eget företag. 100 kvinnor. 100 historier.

Boken Våga Våga handlar om mod. Mod att lyssna till sin inre röst och följa sitt hjärta, gå sin egen väg och följa sin inre kompass. Övervinna sina rädslor och vidga sitt liv och inte lyssna på vad omgivningen säger.

På Gotland är kvinnorna bäst i landet på att starta företag. Vad beror det på? Vad har dessa kvinnliga företagare gemensamt och vad kan vi lära oss av dem?

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

I den här boken porträtteras 100 kvinnliga företagare i alla möjliga olika branscher. Några är nystartade, andra har drivit eget i hela deras yrkesverksamma liv. Alla delar de med sig av sin unika historia, kunskap och erfarenhet. Vad fick dem att våga? Vad driver dem framåt? Hur mäter de framgång?

Vad har de för tips till dig som vill men ännu inte vågat? Det och mycket mer får vi ta del av i denna porträttsamling som genom ord och unika bilder ger inspiration, motivation och en fantastisk läsupplevelse.

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

En vinterdag 2019 ringde Dagens Industri upp och ville göra en kort intervju då de precis tagit del av statistiken att gotländska kvinnor startar flest företag i Sverige.

Det som inspirerade till denna bok Våga Vågas tillkomst var att alla bär på en historia. De själva kanske inte tror att den är så intressant men för oss andra är den ofta det. Mycket i livet har kommit emellan och det har tagit tid att göra den och boken har fått ta tid.

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

En bok om 100 kvinnliga inspirerande gotländska entreprenörer. Om dessa kvinnors resa mot och med eget företag. En bok som de hoppas ska inspirera fler att följa sina drömmar och visioner. En bok om att våga VÅGA.

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

“Tillsammans vill vi ge inspiration ock kraft till dig som läser. Vi hoppas att boken ger dig mod att våga följa ditt hjärta”. Boken är en stolthet över att kvinnor på Gotland är modigast och kanske mest kreativa i Sverige.

Vi startar flest företag i hela landet. Att få lyfta fram några av dessa kvinnors berättelser känns viktigt för att inspirerar fler att våga förflytta sig i sin egen riktning i livet.

Insidesbild ur boken Våga Våga.
Insidesbild ur boken Våga Våga.

Bakom boken står Annika, Caisa och Emma. Tre kvinnor som själva driver egna företag, inom helt olika branscher och med helt olika förutsättningar. Tillsammans inte bara såg de att det fanns något speciellt med kvinnorna som drev eget på Gotland, utan de trodde så mycket på kraften i detta att de bestämde sig för att göra en bok.

Bok Våga Våga.
Bok Våga Våga.

Titel: Våga Våga
Författare: Annika Gustavsson Nyberg,
Caisa Gyllgårde, Emma Jönsson Dysell
ISBN: 9789152718223
Förlag: Våga Våga HB
Antal sidor: 312. Inbunden
Tryckår: 2022

KÖP BOKEN VÅGA VÅGA!

Klicka på annonslänkarna och se lägsta priset!
Köp boken av Bokus!
Köp boken av Bookoutlet!


Annonsinformation
Titlarna i denna text är utvalda av Slöjdmagasinet, utan påverkan av någon extern part. Syftet är att du som läsare enkelt ska kunna länka dig vidare till externa sidor där du kan läsa mer, eller köpa det vi skriver om. Annonslänkar (märkta med ”annons”) leder till externa nätbutiker där Slöjdmagasinet får en provision och intäkterna bidrar till att finansiera Slöjdmagasinet.

AnneSofie med Slöjdmagasinet
Om mig

Mitt namn är AnneSofie Ampén och är mer känd som ”AnneSofie med Slöjdmagasinet”. För över 20 år sedan startade jag Slöjdmagasinet på Internet som först var en samlingsplats med information om slöjd och som jag förövrigt tilldelades Stockholms läns landstings kulturstipendium för, med en prissumman på 80 000 kr.

Kloka ord
Fler inlägg

Jag vill få nyhetsbrev!

Signa upp Dig på Slöjdmagasinets nyhetsbrev, helt kostnadsfritt!

Var lugn, jag skickar inget skräp eller spam! Du kan avsluta Slöjdmagasinets nyhetsbrev när Du vill! Och Du, kolla regelbundet in Slöjdmagasinets bokblogg!

Vi bryr oss om din integritet

Slöjdmagasinet och våra samarbetspartners behöver ditt godkännande. För att kunna erbjuda en så bra upplevelse som möjligt använder vi och våra partners cookies på denna webbplats. För att kunna analysera användningen av webbplatsen, annonseringen och de sociala medierna.